Javna razsvetljava

Breadcrumbs

Načrt javne razsvetljaveJavna razsvetljava v celotni občni obsega vzdrževanje cestnih svetil, semaforjev in osvetlitev objektov. Po celotni občini je nameščenih 1100 svetilk.

Tekom gradnje kanalizacije smo začeli tudi z obnovo električnega kabelskega omrežja za javno razsvetljavo. Tako bomo praktično vse električne vodnike, ki so prej potekli po zraku položili v zemljo. Dober razlog za to je bil tudi žled v začetku leta 2014, ki je povzročil za več tisoč evrov škode na kablih in svetilkah javne razsvetljave.

Obnova omrežja bo prinesla tudi zamenjavo neustreznih luči, ki ne bodo več svetile navzgor, poleg tega pa se bo bistveno znižala tudi poraba električne energije, kar pomeni tudi do 80% glede na posamezno obstoječo luč. Javno razsvetljavo pa bodo postopoma dobile tudi nekatere ulice in ceste, ki je do sedaj niso imele.

V pripravi je nov načrt javne razsvetljave. Obstoječ načrt je dostopen tukaj.

 

Sporočite napako na javni razsvetljavi

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.