Male komunalne čistilne naprave (MKČN) manjše od 50 PE

Breadcrumbs

Upravljavec MKČN, manjše od 50 PE, je običajno lastnik MKČN, razen, če ima sklenjeno posebno upravljavsko pogodbo. Če je lastnikov več, je upravljavec eden ali več lastnikov.

Pred vgradnjo je potrebno pridobiti vodno soglasje na Direkciji RS za vode - povezava do vloge na njihovi strani .

Ko je MKČN vgrajena

Dobavitelj vam bo po vgradnji MKČN opravil njen zagon. Ko je zagon opravljen in naprava deluje je potrebno opraviti še prve meritve, ki jih opravi pooblaščen izvajalec.

Seznam izvajalec je objavljen na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor .
Izvajalec vam bo na podlagi meritev izdal analizni izvid. V kolikor je izvid neustrezen, morate meritve ponoviti.

Najpozneje 30 dni po prejemu ustreznega analiznega izvida izpolnite poročilo o prvih meritvah in en izvod predložite JKP Brezovica (po pošti ali na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.). Za tipske naprave je obvezna priloga Izjava o lastnostih!

Na podlagi poročila o prvih meritvah, ki izkazuje ustreznost delovanja MKČN, vam bo znižana okoljska dajatev, ki se upošteva z naslednjim obračunskim mesecem po prejemu celotne dokumentacije.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.