Priključitev na javno kanalizacijo

Breadcrumbs

Za priključitev objekta na javno kanalizacijo, katere upravljavec je Javno komunalno podjetje Brezovica, si mora uporabnik (lastnik) objekta najprej pridobiti Soglasje za priključitev na javno kanalizacijo. »Vlogo za izdajo soglasja za priključitev na javno kanalizacijo«, posredujete po pošti ali osebno na JKP Brezovica d.o.o., Kamnik pod Krimom 6, 1352 Preserje ali po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Hišni kanalizacijski priključek izvede za to usposobljen in registriran izvajalec gradbenih del po pogojih, podanih v soglasju k priključitvi.

Stroške izgradnje kanalizacijskega hišnega priključka krije uporabnik.

Kanalizacijski priključek je del interne kanalizacije in poteka od mesta priključitve na sekundarno kanalizacijsko omrežje javne kanalizacije do vključno zadnjega revizijskega jaška pred stavbo, ki je priključena na javno kanalizacijo. Če revizijskega jaška ni na parceli, na kateri stoji stavba, kanalizacijski priključek poteka do zunanje stene stavbe.

Po pridobitvi soglasja mora stranka izpolniti obrazec »Vlogo za pregled izvedbe priključka« in priložiti ustrezne priloge.

Po prejetju naročila, sledi ogled dejanskega stanja na terenu, ki ga izvrši pristojni referent JKP Brezovica. V kolikor pristojni referent po ogledu terena poda pozitivno mnenje, se stranko vnese v bazo za obračun mesečnih komunalnih storitev.

Priključevanje na vakuumski jašek se izvaja na globini 140 cm od zgornjega roba jaška.

Priključitev na vakuumski jašek je možna z leve ali desne stani jaška, glede na iztok iz vakuumskega jaška. Iztok je običajno orientiran pravokotno na cesto, vendar to ni pravilo. Priključitev z zadnje strani jaška ni možna. Na predvidenem mestu priključitve mora biti odkopano vsaj 80 cm od stene jaška, da pooblašena oseba s strani JKP Brezovica lahko izvede priključitev.

JKP Brezovica - Priključevanje na vakumski jašek

JKP Brezovica - priključek

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.