Veliki Vrh

Breadcrumbs

JKP Brezovica vodarna Veliki VrhČrpališče je bilo zgrajeno leta 2009 in je namenjeno oskrbi s pitno vodo za območje naselja Vnanje Gorice.

Vodo črpamo iz vrtine na globini 145 m in je brez priprave primerna za uporabo, ni potrebno dezinficirati.
Kapaciteta vrtine je 5 l/s, kar večino časa zadostuje za oskrbo celotnega naselja Vnanje Gorice, razen v času povečane porabe (sušno obdobje), ko dodatno vključimo še vodo iz vodarne Virje.

Dezinfekcijo izvajamo samo občasno predvsem v poletnih mesecih, ko se zaradi temperature zraka poviša temperatura vode v omrežju. 

Mehčalna naprava

V objektu je vgrajena mehčalna naprava katera vodo prekristalizira na podlagi močnega magnetnega polja ta kalciju v vodi spremeni obliko, zaradi česar se ne nalaga na stenah vodovodne inštalacije in grelnih telesih (bojlerjih), ampak skupaj z vodo potuje naprej.

Voda ima še vedno enako trdoto, vendar se vodni kamen ne odlaga na stenah cevi in drugih elementih.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.