Izdaja pogojev in soglasij

Breadcrumbs

Pridobitev projektnih pogojev, mnenj in soglasij

Projektne pogoje in mnenja izdajamo na osnovi vloge strank na osnovi Gradbenega zakona GZ-1 (Ur. l. RS, št. 199/21) in na osnovi 12. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Ur. l. RS, št. 32/93).

Kako in kam poslati vlogo?
Stranka lahko vlogo pošlje po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (v .pdf obliki, velikost do 20 Mb), po pošti ali osebno vloži na sedežu podjetja na naslovu Kamnik pod Krimom 6, 1352 Preserje, v času uradnih ur.
Vloga za projektne pogoje in mnenja mora biti oddana na predpisanih obrazcih v skladu s Pravilnikom o projektni in drugi dokumentaciji ter obrazcih pri graditvi objektov, ki jih dobite v prilogi omenjenega pravilnika, objavljenega v Uradnem listu RS, št. 30/2023.

Kaj mora vloga vsebovati?
Vlogi za izdajo projektnih pogojev in mnenj potrebno priložiti vsa potrebna dokazila (npr. pooblastilo investitorja, če zanj ureja pridobitev projektnih pogojev ali mnenj druga oseba…) in projektno dokumentacijo, ki je predpisana v določbah Gradbenega zakona.

​Po pridobitvi gradbenega dovoljenja in pred priključitvijo na javni vodovod, mora stranka v skladu z odlokom o oskrbi s pitno vodo pridobiti še soglasje k priključitvi.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.