Obvestila

Breadcrumbs

Zagotavljanje čiste pitne vode je za nas ključnega pomena. Tako vam na tem mestu podajamo aktualne informacije s področja oskrbe s pitno vodo.

 

četrtek, 28 september 2023 07:40

Obveščamo porabnike vode na območju Notranjih Goric in Podplešivice, da bo zaradi nujnih vzdrževalnih del motena oskrba z vodo. 

Območje:
Cesta na Log od 31 do 91
V Rojco 1 do 44
Podplešivica 1

Predviden čas trajanja dela: 
Četrek 28.9.2023 od 8.30 do 11. ure.

torek, 06 junij 2023 07:10

Vsako poletje se v obdobju povišanih temperatur pojavljajo primeri nedovoljenih odvzemov pitne vode iz hidrantov javnega vodovodnega omrežja, predvsem za polnjenje zunanjih bazenov pri individualnih stanovanjskih hišah. Uporabnike zato opozarjamo, da so hidranti v javnem vodovodnem omrežju namenjeni zagotavljanju požarne varnosti, zato morajo biti vedno dostopni in v brezhibnem stanju.

Brez soglasja upravljavca vodovodnega omrežja se sme voda iz hidranta uporabiti zgolj za gašenje požarov in odpravljanje posledic elementarnih nesreč. Nenadzorovan odvzem pitne vode iz omrežja namreč lahko povzroči izpad dobave pitne vode, motnost pitne vode, spremembe v pritisku, nekontrolirano odtekanje vode, če hidrant ni pravilno zaprt in podobno.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.