Polnjenje bazenov

Breadcrumbs

Vsako poletje se v obdobju povišanih temperatur pojavljajo primeri nedovoljenih odvzemov pitne vode iz hidrantov javnega vodovodnega omrežja, predvsem za polnjenje zunanjih bazenov pri individualnih stanovanjskih hišah. Uporabnike zato opozarjamo, da so hidranti v javnem vodovodnem omrežju namenjeni zagotavljanju požarne varnosti, zato morajo biti vedno dostopni in v brezhibnem stanju.

Brez soglasja upravljavca vodovodnega omrežja se sme voda iz hidranta uporabiti zgolj za gašenje požarov in odpravljanje posledic elementarnih nesreč. Nenadzorovan odvzem pitne vode iz omrežja namreč lahko povzroči izpad dobave pitne vode, motnost pitne vode, spremembe v pritisku, nekontrolirano odtekanje vode, če hidrant ni pravilno zaprt in podobno.

Odjem vode iz hidrantov v primeru določenih enkratnih dogodkov (kot je na primer polnjenje bazena, čiščenje ulic in cest, zalivanje zelenic …) je izjemoma možen ob predhodnem izdanem dovoljenju upravljavca vodovoda, če razmere na vodovodnem omrežju to dopuščajo. 

Strošek za iztočeno vodo iz hidranta je enak, kot če se vodo v bazen toči preko hišnega priključka. V obeh primerih se voda za polnjenje bazena obračuna enako kot ostala porabljena voda, saj bazenska voda po uporabi postane komunalna odpadna voda, ki jo je treba odvajati in čistiti skladno s predpisi. Odvzem vode iz hidranta lahko po pridobljenem dovoljenju opravi krajevno pristojno gasilsko društvo. Strošek dela gasilcev prav tako nosi uporabnik.

V primeru polnjenja bazena preko hišnega priključka je dobrodošlo, da nam sporočite stanje vodomera po polnjenju bazena, da ga upoštevamo pri naslednjem obračunu komunalnih storitev in da zabeležimo, da je bila poraba večja zaradi polnjenja bazena in ne dvigujemo mesečne akontacije. Vse informacije in naročila sprejemamo na telefonsko številko 01/363 30 20.

V kolikor opazite morebitne kršitve nedovoljenega odvzema vode iz hidrantov, vas prosimo, da jih prijavite na telefonsko številko 01/363 30 20 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. izven delovnega časa pa na dežurni telefon 041/655 585.

Skupaj poskrbimo, da bo oskrba s pitno vodo nemotena in varna.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.